Divort/Custodie/Partaj

Acordam asistenta juridica atat in cazul divortului pe cale amiabila – notarial cat si in cazul divortului pe cale judecatoreasca.

Atunci cand exista copiii minori rezultati din casatorie, chiar si in cazul unui divort amiabil este necesar un plan parental astfel incat ambii parinti sa isi cunoasca intinderea drepturilor si obligatiilor ce le revin atat in ce priveste timpul pe care il vor petrece cu copiii minori cat si in ceea ce priveste chestiunile materiale si educationale.

Cabinetul nostru de avocatura va poate consilia si asista atat in ceeea ce priveste introducerea cererii de divort cu sau fara copii minori, cat si in ceea ce priveste partajarea bunurilor obtinute in timpul casatoriei.

Acte necesare divorţ cu copil minor

actele de identitate ale celor doi soţi;
certificatele de naştere;
certificatul de căsătorie;
certificatul de naştere al copilului minor rezultat din căsătorie.

In cazurile in care exista elemente de violenta in familie asiguram asitenta juridica in vederea obtinerii ordinului de protectie astfel incat pana la finalizarea divortului agresorul sa fie indepartat si tinut la distanta in temeiul legii.

Custodia copiilor minori se recomanda a fi comunna , rareori se obtine custodia exclusiva si numai pentru motive temeinice, insa chiar daca custodia este comuna, domiciliul minorilor va fi la unul dintre parinti. Interesul copiilor minori este superior interesului parintilor, primeaza parintele care asigura ingrijirea copiilor si mai ales cel fata de care atasamentul copiilor este mai mare.

SUNA ACUM
Locatie