Avocat drept civil in Bucuresti si Ilfov

Programeaza o intalnire

Avocat Ionescu Crina Diana

Ce spun oamenii pe care i-am ajutat!

Cand ai nevoie de un avocat de drept civil?

UZUCAPIUNE

Atunci cand se detine un teren si se foloseste acest teren ca un bun proprietar, sunteiti incris ca platitor de taxe si impozite pentru acel teren si aveti cel putin doi martori care sa ateste acest fapt .

Uzucapinea a carei posesie a inceput pe timpul vechiului cod civil se judeca dupa regulile vechiului cod civil, cea a carei posesie incepe dupa schimbarea legislativa ce aduce noul cod civil in discutie se analizeaza conform regulilor NCC.

Atunci cand proprietarul bunului imobil a decedat, actiunea se introduce impotriva urmasilor acestuia.

Posesia terenului ce va fi uzucapat trebuie sa fie continua si neintrerupta, dar arunci cand avem mai multi posesori se va analiza jonctiunea posesiilor astfel incat sa ajungem tot in situatia posesiei neintrerupte.

Daca proprietarul terenului a carui uzucapare se solicita locuieste in aceeasi circumscriptie a tribunalului cu posesorul care o solicita, termenul de uzucapiune este mai scurt.

Uzucapiunea mai este numita si prescriprie achizitiva si se introduce impotriva proprietarului neposesor ca o sanctiune pentru lipsa sa de actiune impotriva neproprietarului posesor insa doar dac acesta din urma indeplineste si restul conditiilor legale.

VANZAREA CUMPARAREA CU INSCRIS SUB SEMNATURA PRIVATA

Uneori, mai ales in perioada ante 1989, vanzarea si cumpararea se facea cu inscris de mana, in astfel de situati daca exista dovada faptului ca cel ce a vandut este proprietar se paote cere prin actiune ca instant sa se pronunte prin hotarare care tine loc de act de vanzare cumparare, dreptul de proprietate da nastere unui drept la actiune imprescriptibil.

Actiunea se pune in miscare la cererea cumparatorului de buna credinta si trebuie dovedit ca proprietarul este de rea credinta, ca refuza sau nu da curs invitatiei de a realiza vanzarea cumpararea pe cale notariala acum si in prezent indiferent de cat de veche este chitanta de mana.

Atunci cand proprietarul a decedat, actiunea se introduce impotriva urmasilor acestuia.

legaldigitisation-kf7c-621x414@livemint

TAGADA PATERNITATE

Este actiunea prin care sotul mamei o poate introduce impotriva copilului daca el nu este in fapt tatal copilului. Poate fi introdusa si de mama impotriva adevaratului tata biologic si de tatal biologic impotriva copilului si a sotului mamei.

Situatiile cele mai des intalnite sunt in cazul sotilor separati in fapt si care divorteaza abia cand sotia este insarcinata cu un partener actual, foarte multe persoane ajung sa ramana casatori desi cel mai adesea locuieste separat de multi ani, in acest caz, atunci cand va naste pe certificatul de nastere al minorului va aparea sotul mamei indiferent daca aceasta a divortat sau nu cat timp era insarcinata.

Regula este ca in certificatul de nastere sa fie trecut sotul mamei sau cel care a fost sot in ultimele 9 luni anterioare nasterii, indiferent de ceea ce sustin sau recunosc paritile, fapt pentru care doar actiunea de tagada a parternitatii poate rezolva aceasta problema.

EVACUARE

Procedura in sine se indeplineste cu ajutorul instantelor de judecata, pentru persoanele care ocupa fara drept un imobil, procedura este mai simpla si se solutioneaza in general in 3-4 luni. Daca ocupantul nu paraseste imobilul de bunavoie nici dupa ce este dispusa prin hotarare judecatoreasca evacuarea sa, se pune in miscare executarea silita, in toata aceasta procedura, impotriva sa se vor cere a se executa si cheltuielile ocazionate cu judecata si executarea silita.

O situatie particulara este ce a ocupantilor imobilelor administrate de AFI, acestia avand cel mai adesea un contract vechi care pentru care s-au platit chiri si care intre timp ba a fost considerat prelungit tacit, ba se cere evacuarea chiriasilor.

In functie de situatie, se poate cere instantei sa constate prelungirea tacita a contractului vechi.

Situatia mai complicata dar nu lipsita de succes eate cea in care se solicita evacuarea pentru alte motive decat ocuparea fara titlu a imobilului, caz in care este necesara si analiza si probarea situatiilor de fapt si de drept.

Infiintari Societati

RECUNOASTEREA HOTARARILOR INSTANTELOR STRAINE PE TERITORIUL ROMANIEI

Pentru a cere recunoasterea unei hotarari pronuntate in alt stat ( exequatorul) , trebuie ca aceasta hotarare sa fie definitiva si paratul sa fi fost citat sau sa isi fi dat acordul.

Cele mai des intalnite situatii sunt cele privind divortul pronuntat in tara in care locuiesc soti, cetateni romani. In acest caz, in functie de tara, hotararea definitiva trebuie apostilata sau supralegalizata inainte de a fi trimisa in Romania pentru a fi recunoscuta, procedura este una simpla, tribunalul se pornunta in functie de ceea ce se regaseste in materialul probator depus instantei.

IESIREA DIN INDIVIZIUNE

Este o actiune ce se introduce in instanta atunci cand mai multe parti detin un bun imobil care uneori nici nu poate fi impartit in natura.

Daca bunul se poate imparti in natura atunci  in urma unei expertize se stabilesc loturile ce urmeaza ca instanta sa le atribuie fiecarui proprietar, daca nu se paote stabilii in natura un lor, atunci se va plati o sulta de catre cel ce pastreaza bunul celuilat proprietar iar daca nici-unul dintre proprietari nu poate plati o sulta atunci bunul se vinde la valoarea pietii si suma rezultata se imparte coproprietarilor in functie de cotele detinute din proprietate.

In extenso, situatia se aplica similoar oricaror forme de indiviziune asupra unui bun mobil sau imobil, fiecare situatie este particulara dar solutionabila.

Pentru ca taxa de timbru judicar se plateste la valoare pentru acest tip de actiune, iar situata materiala a unor justitiabili nu le permite acest efort, exista institutia ajutorului public judiciar pentru plata taxei de timbru insa trebuie ca in ultimele 12 luni acestia sa nu fi beneficiat de ajutor public judiciar.

avocat divort bd grigorescu
Avocat Divort 1

GRANITUIREA

Atunci cand imobilele invecinare au nestabilta limita de proprietate, pentru buna vecinatate si eliminarea oricaror divergente se solicita instantei granituirea ca actiune iar ca efect este stablirea intinderii fiecarei proprietati in urma unei expertize topografice ce va analiza intinderea si limitele terenului reclamantului si al paratului.

Date de contact avocat divort Ionescu Crina Diana

Unde ne gasiti?

Adresa: Str. Ramnicu Valcea nr 29, bl 20D, parter, ap 2, int 02, Sector 3, Bucuresti

Telefon: 0724.260.692

Email: office@solutiilegale.ro

Programeaza o intalnire

Avocat Ionescu Crina Diana