Drept imobiliar
- Home
- »
- Drept imobiliar
DREPT IMOBILIAR
Trăim o realitate în care una dintre cele mai importante investiții ori achiziții, la momentul actual, are în centrul atenției o proprietate imobiliară. Indiferent dacă vorbim de o casă, un teren, un apartament sau orice imobil pe care doriți să îl achiziționați ori vindeți, trebuie să vă asigurați că beneficiați de cele mai sigure condiții în care să vă atingeți obiectivul de vânzare sau cumpărare.
Suntem alături de dumneavoastră pentru a vă oferi sprijinul necesar în luarea unor decizii informate pentru viitor, asigurându-ne în același timp că fiecare tranzacție se desfășoară în condiții de siguranță și cu beneficii reale pentru dumneavoastră.
Noi suntem specialiștii în drept imobiliar, pregătiți întotdeauna pentru a vă oferi consultanța necesară și suportul avizat, în situații cum ar fi:
- Dobândirea sau înstrăinarea unui imobil
- Verificări ale titlurilor de proprietate și ale regimului fiscal
- Îndeplinirea formalităților legate de cartea funciară a imobilului, intabulări, rectificări, notări etc.
- Redactarea contractelor, antecontractelor
- Asistare la negociere sau în fața notarului public la semnare
GRĂNIȚUIRI
Este foarte probabil să fiți familiarizați cu situațiile legate de grănițuiri, fie din propria experiență, fie din auzite, deoarece în țara noastră nu există doar câteva cazuri izolate de acest fel.
Acestea sunt adesea întâlnite între rude ce au proprietățile învecinate, iar situația nu este atât de plăcută în condițiile în care nu sunt orientate ambele părți către o colaborare eficientă.
Ce reprezintă, de fapt, grănițuirea?
Grănițuirea reprezintă acțiunea prin care, se urmărește determinarea limitelor dintre două proprietăți vecine prin stabilirea semnelor de hotar, respectiv suprafețele deținute de fiecare vecin pe proprietatea sa.
Grănițuirea se poate realiza atât pe cale amiabilă, prin acordul proprietarilor imobilelor învecinate, sau, în caz contrar, cu ajutorul instanței de judecată.
Indiferent de complexitatea situației în care vă aflați, noi vă putem oferi ajutorul și soluția de care aveți nevoie, căutând întotdeauna cea mai facilă și eficientă cale de a atinge obiectivul realist setat de comun acord!
De ce să apelați la un avocat specializat în drept imobiliar?
- Minimizarea riscurilor
- Realizarea unor alegeri benefice pentru viitor
- Protejarea drepturilor
- Medierea conflictelor
- Gestionarea litigiilor
Testimoniale ale clienților care au beneficiat de serviciile noastre în dreptul imobiliar
Pentru un avocat dedicat, fiecare succes al clientului este o dovadă că munca și eforturile depuse au avut un impact real și pozitiv.
Opiniile, aprecierile și sfaturile clienților cu care am avut onoarea de a colabora, au reprezentat încă de la început o piatră de temelie importantă a carierei, muncii și pasiunii pe care o depun în soluționarea fiecărui caz.
Ivașcu P.
Am apelat la serviciile doamnei avocat deoarece existau în permanență neînțelegeri cu vecinul meu în ceea ce privește terenul din spatele caselor.Am căutat pe internet cat costa un avocat sa te reprezinte sau ce onorariu avocat se percepe pentru această situație și am pus capăt odată pentru totdeauna discuțiilor, cu ajutorul doamnei Ionescu.
Oprea F.
Nu sunt prima și nici ultima persoană care a fost păcălită de dezvoltatorii imobiliari iresponsabili, pentru care un antecontract nu înseamnă nimic. Am ales să colaborez cu un avocat Bucuresti pentru a-mi recupera avansul dat pe imobilul cu întârziere de peste un an și jumătate. Singurul meu regret este că nu am consultat-o pe doamna Ionescu și înainte de a semna documentele.
Ionescu M.
Am ales să fac o investiție imobiliară importantă care presupunea o valoare importanta, astfel că am apelat la serviciile doamnei Ionescu pentru a mă asigura că nu îmi asum niciun risc. Sunt foarte mulțumită de colaborarea cu dânsa și siguranța pe care această alegere mi-a oferit-o.
Constantin C.
Eram în căutarea unui avocat imobiliare când un prieten mi-a recomandat-o pe doamna Ionescu. Nu știam cat costa un avocat sau care este cel mai bun avocat din Bucuresti, dar sunt foarte mulțumită de alegerea făcută!
Întrebări comune despre dreptul imobiliar
- Cum se poate anula un contract de vânzare-cumpărare dacă descopăr probleme după semnare?
Se poate realiza anularea unui contract de vânzare-cumpărare, chiar și după semnare, dacă motivul solicitării prevede unul din motivele de mai jos:
- Viciile ascunse: În situația în care ați achiziționat un bun imobil ce prezintă defecte ascunse ce nu au fost dezvăluite de către vânzător și care fac obiectul vânzării neconform cu scopul pentru care a fost cumpărat, aveți posibilitatea de a solicita anularea contractului.
- Fraudă sau dol: Dacă vânzătorul v-a ascuns intenționat anumite informații importante ori v-a indus în eroare pentru încheierea promisiunii, aveți dreptul de a solicita anularea contractului.
- Lipsa consimțământului valabil: Dacă contractul a fost semnat sub constrângere, amenințare sau eroare esențială (cumpărătorul nu a înțeles natura contractului), acesta poate fi anulat.
- Nerespectarea obligațiilor legale: În cazul în care una dintre părți nu și-a respectat obligațiile prevăzute în contract (de exemplu, vânzătorul nu a transferat dreptul de proprietate sau cumpărătorul nu a efectuat plata conform înțelegerii), cealaltă parte are dreptul să solicite anularea contractului.
Nu uitați că indiferent de motivul pe care îl invocați, este esențial să aveți dovezi clare care să susțină afirmațiile făcute, în vederea anulării promisiunii.
Pentru a vă asigura că îndepliniți toate criteriile necesare obținerii rezultatului dorit, eu și colaboratorii mei vă stăm la dispoziție pentru a vă oferi consultanța și ajutorul de care aveți nevoie.
- Care sunt pașii legali în cazul unui litigiu imobiliar?
În cazul în care vă confruntați cu un litigiu imobiliar, este esențial să parcurgeți treptat următoarele etape:
- Consultarea unui avocat drept imobiliar
- Încercarea unei soluționări pe cale amiabilă
- Transmiterea unei notificări prealabile
- Deschiderea unui proces în instanță
- Procedura judiciară
- Sentința și executarea hotărârii
- Ce fac dacă descopăr vicii ascunse după achiziția unui imobil?
Pot exista situații în care să descoperiți vicii și probleme ale unui imobil, după încheierea promisiunii de vânzare-cumpărare, iar după cum pare că evoluează lucrurile în zilele noastre, sunt șanse destul de mari să se întâmple acest lucru.
Ce puteți face în această situație?
Este necesar să parcurgeți câțiva pași, însă, foarte important, sub îndrumarea și cu ajutorul unui avocat drept imobiliar.
- Notificarea vânzătorului
- Expertiză tehnică
- Negociere amiabilă
- Deschiderea unui
- Termenul legal
- Este sigur să cumpăr un imobil în fază de proiect cu semnarea unui antecontract?
Achiziția unui imobil în fază de proiect, prin intermediul unui antecontract, poate reprezenta o soluție sigură, cât timp aveți în vedere o serie de măsuri menite să vă protejeze de potențialele riscuri și pericole. O parte din acestea se traduc prin:
- Verificați dezvoltatorul
- Analizați condițiile antecontractului
- Solicitați asigurări privind autorizațiile
- Solicitați adăugarea unei clauze de returnare a avansului
- Consultanță juridică pentru analiza antecontractului și a condițiilor impuse de dezvoltator
- La ce aspecte trebuie să fiu atent atunci când semnez o promisiune de vânzare-cumpărare a unui imobil?
Investiția într-un imobil este, cu siguranță, una dintre cele mai importante pe care le puteți face de-a lungul vieții și este important să vă asigurați că este, de asemenea, și una sigură. Pentru a verifica cu atenție un contract de vânzare-cumpărare, este necesar să aveți în vedere câteva aspecte importante precum:
- Verificați statutul juridic al imobilului
- Condițiile de plată
- Termene de finalizare
- Clauze de reziliere
- Starea imobilului
- Autorizațiile și actele necesare
- Consiliere juridică
De asemenea, atunci când urmează să semnați un contract pentru achiziția unui teren, asigurați-vă că acel teren poate să vă satisfacă nevoile ce stau la baza deciziei de cumpărare. Există cazuri în care au fost cumpărate terenuri în vederea ridicării unor construcții, dar care nu permiteau susținerea acestora.
- Ce pot face dacă vecinul meu susține că gardul dintre proprietăți este greșit amplasat?
Situațiile de acest fel cu vecinii sunt cu adevărat o bătaie de cap, iar din experiențele clienților mei, vă sfătuiesc cu sinceritate, să apelați la serviciile unui avocat imobiliare care să vă ofere ajutorul necesar. Există câteva etape pe care le puteți parcurge în aceste situații, în funcție de gravitatea cazului și modul în care se desfășoară lucrurile:
- Verificarea documentelor de proprietate
- Discuție amiabilă
- Apelarea la un expert topograf
- Conciliere
- Acțiune în instanță
- Cum pot iniția o acțiune de grănițuire dacă vecinul refuză colaborarea?
În condițiile în care doriți să inițiați o procedură de grănițuire, însă vecinul refuză să colaboreze în acest sens, puteți parcurge mai mulți pași în vederea obținerii rezultatului dorit de către dumneavoastră:
- Consultarea unui avocat
- Strângerea documentației
- Solicitarea unei măsurători topografice
- Redactarea acțiunii de grănițuire
- Depunerea acțiunii la instanță
- Participarea la proces
- Obținerea unei hotărâri judecătorești
- Executarea hotărârii
Este foarte important să respectați etapele procesului sub îndrumarea unui birou avocat, astfel încât să vă asigurați că îndepliniți corect fiecare etapă și cerințele aferente acesteia.