Contestatie la executare

  1. Home
  2. »
  3. Contestatii la executare
Avocat Bucuresti

CONTESTAȚII LA EXECUTARE

Fiecare persoană ajunge să se confrunte cu momente dificile, de ordin financiar, în care dobânzile, ratele și datoriile devin cea mai mare grijă.

Situațiile de executare silita reprezintă evenimente cu o puternică încărcătură din punct de vedere psihologic și emoțional, iar gestionarea eficientă, rapidă și corectă a acestora, este un factor cheie important în procesul de contestație a executării.

 

Contestațiile executărilor silite reprezintă expertiza noastră principală și suntem pregătiți să vă oferim soluții sigure pentru situația dumneavoastră particulară!

Ce este important să știți despre contestația executării silite?

Dacă vă doriți să aveți șanse reale de câștig, este imperios necesar să aveți în vedere că termenul maxim pentru depunerea contestației la executarea silită este de 15 zile calendaristice.

În cazul în care depășiți acest termen, depunerea contestației poate fi tardivă, fiind șanse foarte reduse a mai putea face ceva în această privință.

 

Contestația executării silite este un pas esențial pentru protejarea drepturilor și bunurilor dumneavoastră, astfel că este important să nu rămâneți indiferent sau să vă complaceți în această situație din teama de a pierde procesul cu executorul. Adevărul din spatele fricii dumneavoastră este că, în condițiile în care se acționează la timp, există șanse foarte mari de câștig.

Pot exista situații în care să primiți somație pentru o datorie de care nu știați, o datorie ce a fost achitată ori, poate chiar, o datorie existentă pentru care erați cu plata la timp.

Indiferent de motivul invocat în decizia de executare silită, este mai mult decât important să acționați rapid și să solicitați ajutorul unui cabinet avocat.

Dacă sunteți în căutarea unui avocat Bucuresti pentru a face dreptate în cazul dumneavoastră de executare silită, noi suntem pregătiți să vă susținem la fiecare pas și să ne asigurăm că parcurgem și respectăm toate demersurile necesare în vederea obținerii unui răspuns favorabil pentru dumneavoastră!

 

 

Testimoniale ale clienților care au beneficiat de serviciile noastre în contestații la executări

Pentru un avocat dedicat, fiecare succes al clientului este o dovadă că munca și eforturile depuse au avut un impact real și pozitiv.

Opiniile, aprecierile și sfaturile clienților cu care am avut onoarea de a colabora, au reprezentat încă de la început o piatră de temelie importantă a carierei, muncii și pasiunii pe care o depun în soluționarea fiecărui caz.

Voiculescu I.

Recomand serviciile doamnei avocat tuturor persoanelor ce se confruntă cu executare silita! Am căutat cel mai bun avocat din Bucuresti pentru procesul meu și sunt foarte mulțumit de alegerea făcută!

Acroniseci L.

Sunt foarte mulțumit de colaborarea cu doamna avocat Ionescu și o recomand oricui pentru situații ce includ executările silite. Eu am avut o experiență foarte bună cu dânsa!

Șoimu O.

Procesul meu a fost unul lung și complicat din cauza faptului că nu am contactat la timp un avocat drept civil care să mă ajute. Cumnata mea mi-a spus cat costa un avocat sa te reprezinte, cu aproximație, în astfel de situații și am apelat la ajutorul doamnei Ionescu, însă fără prea mari speranțe. Deși am luat decizia destul de târziu, îi sunt recunoscătoare doamnei avocat pentru tot ajutorul oferit!

Mihuț R.

Am apelat la doamna avocat chiar la limita de timp și cu ajutorul dumneaei am reușit să câștig procesul cu privire la executarea mea silită pe nedrept! Recomand tuturor celor ce trec prin această situație, să apeleze la serviciile unui avocat executari silite.

 

Întrebări comune despre executări silite

  1. Cum pot contesta o executare silită?

Pentru a contesta o executare silită, este necesar să parcurgeți cu exactitate mai mulți pași esențiali, după cum urmează:

  • Depuneți o contestație la executare: Primul pas prevede întocmirea unei cereri în care este necesar să menționați motivele contestației, cum ar fi neregularități în actele de executare, prescripția datoriei sau alte aspecte legale ce pot fi în favoarea dumneavoastră.
  • Solicitați suspendarea executării silite în cadrul contestației: În cadrul contestației, puteți cere suspendarea executării pe perioada soluționării contestației, prin plata unei cauțiuni stabilite de instanță.
  • Prezentați dovezile: Este esențial să aveți dovezi reale care susțin cele menționate în contestația întocmită, cum ar fi plăți deja efectuate sau alte documente relevante.

Pentru a vă asigura că urmați toți pașii cu exactitate și corectitudine, în vederea unui rezultat favorabil pentru dumneavoastră, este necesar să apelați la serviciile unui avocat executare.

De asemenea, este crucial să acționați cât mai rapid posibil, astfel încât noi, în calitate de avocați, să vă putem ajuta în câștigarea procesului de executare silită.

  1. Cât timp am la dispoziție pentru a depune o contestație la executare silită?

Aveți la dispoziție o perioadă scurtă și limitată de depunere a contestației în cazul unei executări silite, iar aceasta este de 15 zile calendaristice, începând de la:

  • Data primirii primului act de executare (de obicei, somația de plată) sau
  • Data la care ați luat cunoștință despre actele de executare.

În cazul în care depășiți acest termen contestația dumneavoastră poate fi respinsă. De asemenea, dacă aceasta nu este întocmită corect, acțiunea este tardivă.

Din acest motiv este esențial să consultați cât mai rapid posibil un avocat care să vă îndrume în vederea obținerii unui rezultat pozitiv.

  1. Ce bunuri pot fi executate silit?

Atunci când vorbim de un proces de executare silită, creditorul poate alege mai multe bunuri în vederea recuperării datoriei, iar categoriile principale sunt:

  • Bunuri mobile: Mașini, mobilier, echipamente electronice, bijuterii etc.
  • Bunuri imobile: Case, apartamente, terenuri sau alte proprietăți imobiliare deținute de persoana executată silit.
  • Conturi bancare: Sume de bani existente în conturile bancare ale debitorului
  • Salarii și alte venituri: O parte din veniturile lunare (salarii, pensii) poate fi poprire, însă există limite legale: de obicei, până la o treime din venit poate fi reținut pentru o singură datorie și până la jumătate dacă există mai multe datorii.
  • Acțiuni și alte titluri de valoare: Participațiile deținute la diverse companii sau alte investiții financiare.

Există totuși și bunuri ce fac excepție și nu pot intra în procedura de executare silită, precum:

  • Obiectele de uz personal sau casnic strict necesare
  • Alimente necesare pentru traiul debitorului și al familiei sale
  • O parte din venituri, precum indemnizațiile de maternitate, alocațiile pentru copii, pensiile sociale minime etc.

Pentru a vă asigura că vă protejați bunurile de executare silită, este necesar să apelați la serviciile unui avocat specializat în aceste cazuri, care să cunoască pașii pe care trebuie să îi parcurgeți și să vă ofere cele mai sigure și creative soluții de obținere a unui răspuns favorabil pentru dumneavoastră.

  1. Ce taxe și costuri sunt implicate în cadrul procedurii de executare silită?
  • Onorariul executorului judecătoresc
  • Cheltuieli de comunicare și notificare
  • Taxe de timbru
  • Costuri pentru evaluarea bunurilor
  • Costuri pentru publicarea anunțurilor de licitație
  • Costuri de transport și depozitare
  • Cheltuieli de procedură
  • Dobânzi și penalități
  1. Ce pot face dacă primesc o somație de executare pentru o datorie de care nu știu?

Dacă primiți o somație pentru o datorie de care nu aveați idee, este important să acționați urgent, parcurgând următoarele etape:

  • Analizați cu atenție documentele primite
  • Solicitați informații suplimentare de la creditor sau executor
  • Depuneți o contestație la executare
  • Solicitați suspendarea executării silite până la clarificarea situației
  • Consultați un avocat
  • Verificați dacă datoria este prescrisă

Cazurile de executare silită sunt importante și necesită acțiune rapidă din partea dumneavoastră și a avocatului ce urmează să vă reprezinte. Apelați la serviciile unui avocat executare silita pentru a avea garanția că beneficiați de consultanță și îndrumare sigură, iar în aceste situații cu o încărcătură emoțională și psihologă puternică, eu și colaboratorii mei, vă stăm la dispoziție pentru a ne asigura că beneficiați de cea mai bună soluție pentru cazul dumneavoastră particular!

  1. Ce valoare are un tarif avocat proces civil de executare silită?

Fiecare caz este diferit, are particularitățile sale speciale, astfel că nu există un cost general valabil pentru toate situațiile de executare silită, cu titlu de onorariu avocat.

Vă invit să beneficiați de ședința de consultanță, al cărei preț este 350 Lei, în cardul căreia putem stabili strategia următoare, pașii pe care trebuie să îi parcurgem și vă pot ofer și un estimat cu privire la costul total.

 

Contestațiile în cazurile de executare silită reprezintă situații sensibile, având în vedere că multe persoane nu contactează un avocat în termenul celor 15 zile calendaristice, în care se poate depune documentul de contestație.

Cu această ocazie vă atrag un semnal de alarmă în ceea ce privește cea mai importantă resursă a zilelor noastre: TIMPUL.

Cu cât contactați mai rapid un avocat în vederea contestației dumneavoastră, cu atât aveți șanse mai mari de câștig.

 

Experiența noastră de peste 17 ani ne permite să vă oferim soluțiile de care aveți nevoie pentru a obține rezultatul dorit în cazul executării silite și pentru a reveni cu bine la echilibrul financiar pierdut.

Programeaza o consultatie

Pret consultatie: 350 lei

Solutii Legale