Avocat divort si partaj in Bucuresti si Ilfov

Programeaza o intalnire

Avocat Ionescu Crina Diana

Ce spun oamenii pe care i-am ajutat!

Cand ai nevoie de un avocat de divort?

divort custodie partaj

Divort prin acord

Cea mai simpla formula de divort este divortul prin acord, caz in care daca ambii soti au decis sa divorteze, chiar daca exista copii minori rezultati din casatorie, o pot face prin notar sau prin instanta.

Personal in astfel de situatii – atunci cand ambii soti sunt de acord cu divortul – recomand calea notariala cu consultarea unui avocat in ce priveste planul parental daca exista copii minori, astfel incat sa se evite ulterioare actiuni in instanta din situatii ce se pot ivi si pe care partile nu le-au prevazut la divort.

Divortul pentru separare mai mare de doi ani

Divortul pentru separare mai mare de doi ani se poate solicita in cazul unei separari in fapt a celor doi soti pentru o perioada mai mare de 2 ani insa se va retine culpa sotului care solicita divortul la pronuntarea acestuia.

avocat divort bd grigorescu
divort, custodie, partaj

Divort cu copii minori rezultati din casatorie

Atunci cand exista copii minori rezultati din casatorie, divortul se va pronunta solutionand si aspectele ce tin de viitorul domiciliu al minorilor, exercitarea autoritatii parintesti, pensia de intretinere pentru minor platita de parintele la care copilul nu are domiciliul si, eventual, program de vizitare daca parintele platitor al pensiei de intretinere doreste sa pastreze legatura cu minorul.

Trebuie sa retinem ca plata pensiei de intretinere pentru copii este o obligatie, vizitarea acestora si relationarea cu ei este insa un drept.

Singurele situatii in care se poate pronunta divortul fara a se pronunta instanta asupra chestiunilor legate de situatia minorilor, este atunci cand minorul locuieste cu unul din parinti in afara tarii de mai mult de un an de zile dar totusi cei doi soti aleg sa divorteze in Romania si aleg legea romana ca fiind aplicabila divortului.

In ce privesc situatiile in care se divorteaza in tara de resedinta si nu in Romania, trebuie sa retinem ca in majoritatea cazurilor, hotararea definitiva obtinuta trebuie recunoscuta in Romania pentru a opera in actele de stare civila si acest lucru se va face prin procedura de exequator.

Custodia copiilor

Exercitarea autoritatii parintesti, cunoscuta ca si custodia copiilor, este acel ansamblu de drepturi pe care ambii parinti il au asupra copiilor rezultati din casatorie sau din afara ei.

Se va retine faptul ca stabilirea domiciliului minorului/minorilor la unul dintre parinti nu inseamna ca celalalt parinte este limitat in exercitarea drepturilor sale ci ca exista o limitare a timpului in care interactioneaza direct cu minorul/minorii.

Ambii parinti decid in comun si pentru binele superior al minorului/minorilor, scopul este ca oricat de multa suferinta au adunat sotii in timpul casatoriei sau la terminarea ei, amandoi cu buna vointa sa faca totul pentru ca cei mici sa aiba o viata cat mai buna posibil, o educatie cat mai buna si o viata sociala cat mai activa si potrivita lor.

Exercitarea autoritatii parintesti cel mai adesea se va face in comun cu exceptia cazurilor in care unul din parinti prezinta dezinteres fata de nevoile minorului/minorilor sau prezinta comportament agresiv fata de acesta/acestia si interactiunea cu el pentru ceea ce inseamna nevoile minorilor ar insemna un dezavantaj major pentru  ei.

constituire societati
Drept Penal

Custodia exclusiva

Custodia exclusiva (exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv de unul din parinti) nu inseamna decadere din drepturile parintesti insa inseama ca parintele la care minorul/minorii raman poate decide singur in tot ceea ce priveste minorul/minorii.

Date de contact avocat divort Ionescu Crina Diana

Unde ne gasiti?

Adresa: Str. Ramnicu Valcea nr 29, bl 20D, parter, ap 2, int 02, Sector 3, Bucuresti

Telefon: 0724.260.692

Email: office@solutiilegale.ro

+300 cazuri de divort castigate

Programeaza o intalnire

Avocat Ionescu Crina Diana