1. Home
  2. »
  3. Divort
avocat divorturi

1. Divorturi

Cu siguranță familia este unul din cele mai importante aspecte ale vieții fiecăruia dintre noi,  iar momentele dificile prin care cei doi parteneri trec, pot conduce relația către un final neașteptat sau nedorit.  

În aceste situații este utilă colaborarea cu un avocat care vă poate înțelege nevoia, pentru a vă îndruma, astfel încât să treceți mai ușor peste această perioadă dificilă, având beneficii mai mari pentru dumneavoastră, de ordin emoțional sau chiar și financiar, dacă veți avea alături un avocat cu experiență în cazuri de divorț, minori și familie.

 

În calitate de specialist, recomand cu căldură consilierea în materie de drepturi și obligații între parteneri înainte de căsătorie, deși pare luat în derizoriu, totuși vorbim de un contract a cărui încălcare naște consecințe importante.

Legea se poate schimba oricând, astfel că multe cupluri cred că drepturile și obligațiile lor sunt cele pe care le-au învățat de la părinți sau pe care le-au auzit în copilărie, iar în timpul procesului de divort află că informațiile nu mai sunt de actualitate.

Spre exemplu, nu mai există vechea și clasica culpă pentru „părăsirea domiciliului conjugal”, dar atunci când sunt minori implicați recomand, în calitate de avocat cu experiență în divorț, la plecare, să anunțăm secția de poliție locală privind alegerea făcută, adresa unde plecăm, motivele și să lăsăm un număr de contact.

În ceea ce privește subiectul ce vizează bunurile comune în căsătorie. avem des întâlnita situație a celor ce reclamă la poliție „furtul” banilor din casă, bunuri sau bijuterii atunci când unul din soți pleacă cu o parte din acestea. De fapt, nu există o astfel de situație deoarece bunurile obținute în timpul căsătoriei sunt considerate bunuri comune, deținute în devălmășie, ceea ce înseamnă că ambii soți au dreptul la acestea . Totuși, acest lucru nu înseamnă că în cazul unui divorț, bunurile sau banii din conturi nu vor fi incluși în procesul de partaj și împărțiți. În schimb, este crucial să aveți în vedere că nu există o răspundere sancționabilă dacă unul dintre soți își însușește bunuri sau sume înainte de partaj.

Un avocat drept civil cu experiență în divorț, partaj și situații ce implică minorii sau familia, va ști să va îndrume corect pentru a ușura procesul de divorț, va ști să va reprezinte interesele evidențiind ceea ce vă este favorabil și explicând ceea ce nu este neapărat favorabil și mai ales va ști să va spună ce puteți obține și în ce condiții.

Dacă în cazul în care aveți nevoie de avocat pentru divort și partaj, iar printre primele lucruri cărora le oferiți atenție sunt, probabil, cat costa un avocat pentru divort și care este cel mai bun avocat din orașul dumneavoastră, atunci recomandarea mea este să va concentrați pe selecția unui avocat cu care să empatizați și care să știe exact ce pași trebuie urmați, să găsiți cunoaștere și înțelegere, iar în ceea ce privește costurile aferente unui avocat, nu uitați că onorariul acestuia este întotdeauna mai accesibil decât riscul pierderii bunurilor dobândite în timpul căsătoriei. De asemenea, investiția într-un avocat, în vederea stabilirii unui program de vizită și menținerii relației cu copiii sau pentru a dovedi culpa într-un divorț, este cât se poate de avantajoasă.

Un avocat pentru divort va costă mai puțin decât timpul dumneavoastră, mai puțin decât neliniștea dumneavoastră și semnificativ mai puțin decât bucățile de suflet pierdute în conflictul dintre parteneri care este dus la extrem, cel mai adesea atunci când relațiile ajung la final.

2.Autoritatea părintească exercitată în mod exclusiv

Autoritatea părintească exercitată în mod exclusiv este o situație juridică, particulară, în care unul dintre părinți primește dreptul de a lua singur deciziile majore privind viața copilului, fără implicarea celui de-al doilea părinte, dar aceasta nu denotă decădere din drepturile părintești, fiind păstrat dreptul de a avea relații personale cu copilul și obligația de a-i achita pensie de întreținere.

În general, după o separare ori un divorț, ambii părinți exercită autoritatea părintească în comun, indiferent de părintele cu care locuiește copilul. Cu toate acestea, pot exista anumite situații delicate, în cadrul cărora instanța poate hotărî ca doar unul dintre părinți să dețină autoritatea părintească exclusivă.

Autoritatea părintească exercitată în mod exclusiv se poate solicita atât în cadrul divorțului, cât și printr-o cerere separată, însă este acordată în mod special atunci când părintele nerezident nu poate sau nu dorește, din diverse motive, să ia decizii obiective în interesul minorului/minorilor, sau când acțiunile acestuia au un impact negativ asupra copilului/copiilor.

Pentru a vă asigura că demersurile necesare acestei proceduri, sunt efectuate corect, este indicat să apelați la un cabinet avocat drept civil, specializat în dreptul familiei și divort, iar în acest sens, eu și colaboratorii mei vă stăm la dispoziție, având nenumărate cazuri ca avocat in Bucuresti si Ilfov.

3. Autoritatea părintească exercitată în comun

Știm cu toții că un copil are nevoie de ambii părinți, pentru a se dezvolta armonios din punct de vedere emoțional și intelectual, astfel că, este esențial ca ambii parteneri să facă în egală măsură, atât cât se poate, parte din viața celor mici, chiar și după divorț.

De asemenea, este necesară o colaborare eficientă între cei doi părinți, în scopul binelui copilului, indiferent de motivele separării. Este necesar să fim obiectivi și să observăm îndeaproape dacă fostul partener de viață este sau nu un părinte bun, iar în caz contrar să acționăm astfel încât copilul să nu simtă povara emoțională a conflictului dintre părinți.

 

Autoritatea părintească exercitată în comun este forma clasică ce se acordă în majoritate cazurilor, reprezentând, în condiții optime și normale, opțiunea cea mai avantajoasă pentru copii.

4. Program de vizită

Programul de vizită poate fi solicitat ca o cerere accesorie în cadrul divorțului sau ca o cerere separată, atunci când este necesară intervenția instanței pentru a stabili un acord în privința vizitelor, în situațiile în care părinții nu reușesc să ajungă singuri la o înțelegere clară, avantajoasă pentru ambele părți și mai ales pentru copil/copii.

 

În mod ideal, pentru binele copilului/copiilor, se recomandă ca părintele nerezident să aibă convorbiri cât mai frecvente cu aceștia, să îi ia acasă cel puțin un weekend la fiecare două săptămâni, dacă au peste 3 ani, și să petreacă jumătate din vacanțe împreună. Totuși, acest aranjament nu este întotdeauna realizabil, iar dacă intenționați să căutați cel mai bun avocat pentru a vă asigura că procedurile în care sunt implicați și cei mici, sunt corecte și benefice pentru aceștia, vă invităm să ne contactați pentru a identifica împreună cea mai avantajoasă și benefică soluție pe termen lung.

5. Pensie de întreținere minor/minori

Pensia de întreținere pentru minor, este cunoscută și ca ”pensie alimentară”, și reprezintă o sumă de bani pe care unul dintre părinți (cel nerezident, care nu locuiește cu copilul) trebuie să o plătească celuilalt părinte pentru a sprijini financiar cheltuielile legate de creșterea și educația copilului.

 

Părintele nerezident are obligația de a plăti o pensie de întreținere de 25% din venitul său pentru un copil, 30% pentru doi copii și 50% pentru trei sau mai mulți. După ce minorul împlinește 18 ani, dar își continuă studiile, acesta poate solicita, în nume propriu, plata pensiei de întreținere direct către el, până la vârsta de 26 de ani, cu condiția să rămână înscris într-o formă de învățământ.

6. Alte probleme de dreptul familiei

În dreptul familiei pot apărea și alte situații delicate, cum ar fi acțiuni legate de stabilirea filiației, contestarea paternității sau recunoașterii filiației, iar noi suntem aici să vă sprijinim pe întregul parcurs. De asemenea, dacă vă confruntați cu situații speciale, precum violență sau hărțuire în familie, aveți posibilitatea de a obține protecție printr-o procedură specială, numită ”ordin de protecție”, emis de instanță, care vă oferă siguranța în fața agresorului.

 

În situația în care o persoană apropiată a pierdut capacitatea de a discerne, pentru a-i proteja interesele, este necesară instituirea unei tutele speciale, cu numirea unui tutore. Această procedură se desfășoară în instanță și poate fi gestionată mai ușor cu ajutorul unui avocat.

Locație și deplasări

Dacă sunteți în căutarea unui avocat Bucuresti si Ilfov,  sunt pregătită să vă fiu alături și să vă îndrum în acest proces cu o încărcătură emoțională și psihologică uriașă, astfel încât să aveți siguranța că veți încheia cu bine această etapă importantă a vieții dumneavoastră.

 

Precizez că reprezint clienți în față instanțelor de judecată în calitate de avocat în orice județ, însă se percepe un onorariu avocat diferit, în concordanță cu distanță și timpul alocat deplasărilor în țară.

 

În ceea ce privește cazul unui divort, vă putem oferi consultanță pentru a alege cea mai simplă procedură de divorț, special adaptată situației dumneavoastră particulară, fie că este vorba de divorțul amiabil pe cale administrativă sau notarială, ori în instanță, din culpă comună sau exclusivă a unuia dintre soți, în funcție de probele disponibile.

 

Trebuie totuși să aveți în vedere câteva aspecte generale de care este necesar să țineți cont odată ce începeți demersurile pentru procesul de divorț, iar cel mai important pune în centrul atenției copiii minori. În cazul în care între cei doi părinți nu există înțelegere, nereușind să încheie o convenție prin care să se prevadă condițiile creșterii celor mici, singura variantă rămâne actiune în instanță, iar în această situație aveți nevoie de un avocat drept civil pentru a vă reprezenta.

 

Alegând profesia de avocat, suntem puși în situații delicate, care, de multe ori, au în centrul atenției copiii. Este esențial să tratăm cu empatie, înțelegere și simț de răspundere fiecare situație izolată ce implică un minor, deoarece acestea pot avea un impact psihologic și emoțional importanta supra lor.

 

Trauma divorțului poate fi considerabil diminuată pentru copilul sau copii dumneavoastră, dacă alegeți încă de la început un avocat bun Bucuresti, care să vă ghideze și reprezinte cu profesionalism și siguranță, în vederea obținerii celor mai avantajoase rezultate pentru dumneavoastră și cel mic/cei mici.

 

În situația în care o persoană apropiată a pierdut capacitatea de a discerne, pentru a-i proteja interesele, este necesară instituirea unei tutele speciale, cu numirea unui tutore. Această procedură se desfășoară în instanță și poate fi gestionată mai ușor cu ajutorul unui avocat.

Testimoniale ale clienților care au beneficiat de serviciile noastre în dreptul familiei

Marin V.

Un divorț nu este un proces ușor, în special pentru o femeie cu 3 copii. Am căutat cel mai bun avocat din Bucuresti și mi-a fost recomandată doamna Ionescu. Sunt recunoscătoare pentru empatia si rigurozitatea cu care a tratat situația. Mulțumesc!

Florea M.

Nu știam cat costa un avocat sa te reprezinte sau cât ar putea fi un onorariu avocat într-un proces de divorț problematic, însă știam că trebuie să îmi salvez copilul, iar doamna avocat a fost omul potrivit la momentul potrivit. Mulțumesc pentru ajutor și seriozitate!

Nistor C.

Îi mulțumesc doamei Ionescu Crina pentru sprjinul oferit, profesionalismul și seriozitatea dânsei. Un adevărat expert care nu uită să fie om!

Mirea M.

Printr-o recomandare am ajuns la doamna Ionescu. Aceasta a dat dovadă de seriozitate și punctualitate întotdeauna. O recomand cu toată încrederea!

Întrebări comune despre dreptul familiei

1. Ce implică un proces de divort?

În situație favorabilă în care părțile se înțeleg asupra condițiilor divorțului, procesul este mai simplu și mai rapid, iar într-un scenariu mai puțin ideal, procedura poate deveni mai complicată și de lungă durată, fiind diferită în funcție de particularitățile fiecărui caz.

2. Cat costa un avocat pentru un proces de divort?

Costul diferă în funcție de complexitatea cazului. În urma ședinței de consultanță, există posibilitatea de a primi un cost aproximativ, însă, odată cu prelungirea răspunsului din partea instanței judecătorești, acesta poate suporta anumite creșteri. Fiecare tarif avocat proces civil este diferit, în funcție de prețurile stabilite de acesta. În cazul biroului nostru de avocatură, costul inițial pentru ședința de consultanță, este de 350 RON.

3. Cum pot obține custodia copilului?

Dacă doriți să obțineți custodia unui copil în țara noastră, este necesar să urmați câțiva pași importanți, fiind ghidat de un avocat drept civil. Un avocat specializat în dreptul familiei vă poate oferi suportul necesar în vederea obținerii unui rezultat pozitiv, etapele procesului fiind diferite în funcție de particularitățile fiecărui caz în parte.

4. Cum se stabilește programul de vizită pentru părintele nerezident?

Programul de vizită dedicat părintelui nerezident, are ca scop menținerea acestuia în viața copilului, în vederea unei dezvoltări armonioase, astfel că, în procesul de stabilire a programului se ține cont de interesul superior al minorului. Notarul poate stabili programul de vizită pe baza unui acord între părinți sau, în lipsa unui acord, prin hotărâre judecătorească se va dispune programul de vizita cel mai favorabil pentru minor, ținând cont de mai mulți factori importanți, precum vârsta și nevoile copilului, relația minorului cu părintele nerezident, comportamentul părintelui nerezident, programul copilului, dorința acestuia etc.

5. Ce bunuri comune se împart în urma divorțului și cum?

Într-o situație delicată de împărțire a bunurilor comune după divorț, este necesar să apelați la un avocat partaj, de altfel și în cazul în care se împart bunurile la divorț, recomandarea este de a avea un cabinet de avocatura alături, în susținerea cauzei, prin avocatul dumneavoastră specializat în divorț și partaj. Bunurile comune sunt dobândite de ambii soți, în timpul căsătoriei, indiferent pe numele cui au fost achiziționate, astfel că, acestea se vor împărți în cazul unui divorț, însă procentul în care se împart poate să difere, în funcție de contribuția fiecărui soț. Bunurile ce nu se împart sunt cele achiziționate înaintea căsătoriei, cele moștenite sau dobândite prin donație, bunurile de uz personal și compensațiile primite pentru prejudicii personale. Bunurile comune pot fi împărțite prin acord amiabil sau partaj judiciar, de regulă, în mod egal, acest tip de partaj fiind cel mai ieftin și putând a se face cu consilierea unui avocat sau cabinet de avocatura, dar în fața notarului și nu a judecatorului.

Programeaza o consultatie

Pret consultatie: 350 lei

Solutii Legale